Inteligența naturii

Inteligența naturii

Inteligența naturii

calendar_today29.01.2021

Lutul (deseori „argilă”) este o rocă sedimentară cu granulație fină (< 2 μm), alcătuită dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc. Este întrebuințată în olărie, la lucrări de construcție, în sculptură etc. Mineralele din argilă se formează prin acțiunea chimică îndelungată a acidului carbonic și a altor solvenți naturali. Argilele primare, denumite și caoline se găsesc în locul formării lor pe când argilele secundare se găsesc departe de locul formării lor fiind mutate de eroziune și apă.

Lutul împiedică proliferarea micribilor sau a bacteriilor patogene. Egiptenii foloseau argila la mumificare, cunoscând acțiunea sa antiseptică.

Lutul captează, drenează, apoi elimină impuritațile din țesuturi, sânge sau limfă. Ea constituie un pol de atracție pentru factorii morbizi. Această substanță este dotată cu ceea ce numim “inteligența naturii”. În cazul unei răni sau leziuni, ea elimină țesuturile bolnave și distruge germenii periculoși, fără să atingă sau să ditrugă celule sănătoase. Are o compoziție asemănătoare corpului nostru, cu un supliment de minerale. Lutul are putere antitoxică, bactericidă, antiseptică, fortifică organismul și combate bolile datorite slăbirii și degenerescenței.

Anulează efectul nociv al nitriților și nitraților.

Add Comment